XIV. TOP MIX Kupa, Balatonújlak

Az idei évben 14. alkalommal rendezzük meg a TOP MIX Kupa Nyílt Egyéni Horgászversenyt. A verseny helyszíne ebben az évben is a Nyugati-Övcsatorna (Balatonmáriai-árok) Balatonújlak melletti szakasza lesz. A szép környezetben lévő, halban gazdag csatorna egyenletes feltételeket, meglehetősen sok halat és jó, kényelmes körülményeket biztosít a versenyzők részére.

A verseny helyszíne: Nyugati - övcsatorna balatonújlaki szakasza.

Ideje: 2015.május 2-3. szombat- vasárnap

Lebonyolítása: - egyéni verseny, két fordulóban, az aktuális magyar és nemzetközi versenyszabályzat szerint: http://www.ovhb.hu/download/fsz_versenyszabalyzat_2014.pdf
Csalilimit:Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia. Semmilyen fémes eredetű anyag, gyurma, műcsali nem használható. Maximum 20 liter etetőanyag (bekevert, áttört,kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, és ragasztókat, aromákat minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt,) használható fel. Élőcsali felhasználás: összesen 2,5 liter élőcsali felhasználása engedélyezett, melyből 1 liter lehet az  etetőszúnyoglárva mennyisége, ezen felül 0,125 liter tűzőszúnyoglárva engedélyezett.
 
Edzési lehetőség: érvényes területi engedély birtokában tetszőlegesen.

Értékelés: a két fordulóban elért összesített eredmények alapján

Díjazás: az 1-5 helyezettek, valamint fordulónként a szektor első helyezettek serleg, az 1-10 helyezettek tárgyjutalomban részesülnek.
A tárgyjutalmak a befolyt nevezési díj és a hatályos jogszabályok (SZJA tv.és EHO tv.) alapján megállapított adók és járulékok figyelembevételével kerülnek megállapításra.
A legeredményesebb veterán(60 év felett), női és ifjúsági (18 év alatt) versenyző emlékserleget és díjat vehet át.
 
Nevezés: telefonon, e-mailban az alábbi elérhetőségeken
TOP MIX                                                                                        Teleki Horgászbolt, Kaposvár
Tel: 74/463 667 , vagy 20/562 4212                                                   Tel: 06-30-227-1903
e-mail: topmix@topmix.hu                              
 
Nevezési határidő: április 28.
Helyszíni nevezést csak előzetes bejelentés után tudunk elfogadni.

Nevezési díj: Bruttó 12.000,- forint, melyet előzetesen, rózsaszín postai utalványon az  alábbi címre kérünk megküldeni: PJ TOP MIX Kft, 7200 Dombóvár, Ivanich u. 66.
A befizetett nevezési díjakról kérésre, névre szóló készpénzes számlát állítunk ki.

Program:

I. forduló (szombat):
07:00 – 07:30 jelentkezés a rendezőknél
07:30 megnyitó, sorsolás
08:30 rajthelyek elfoglalása
10:30 az első forduló kezdete
14:30 az első forduló vége, mérlegelés

II. forduló (vasárnap): 
07:30 sorsolás a második fordulóra
08:30 rajthelyek elfoglalása
10:30 a második forduló kezdete
14:30 a második forduló vége, mérlegelés
15:30 Eredményhirdetés, díjkiosztás

A pálya megközelíthető: Balatonkeresztúron a 7-es útról Marcali felé lehajtva, vagy Marcali felől a Balaton felé utazva, Balatonújlak központjáig, ott a kék ABC-nél lekanyarodva, kelet felé haladva a csatorna fahídjáig, ahol jobbra fordulva található a versenypálya.

Versenypálya: kb. 35 m széles, teljesen egyenletes, 1.8 – 2 m vízmélységű, lassú áramlású, iszapos fenekű víz. Közvetlenül a pálya mögött műút van, melyet a pályától szalag korlát választ el. Az út szélén lehet parkolni. A csatornában a teljes balatoni halfauna megtalálható. Az ebben az időszakban leggyakrabban fogható hal a dévér- és karikakeszeg, 10 – 80 dkg súlyban.