T-REX CARPERIOR 13.00 m-es rakósbot

Már régóta a jövõ évi termékpaletta kialakításán dolgozok. Ennek keretében bõvülni fog a rakósbot választék is. Az ezévi, INVENTOR modellek meghagyása mellett, helyet kap a választékban a T-REX botcsaládhoz tartozó CARPERIOR névre hallgató igen erõs és megbízható, talán az XTASY TM modellekhez hasonló erõsségû és megbízhatóságú, rakósbot is.

Az elegánsan lenyûgözõ megjelenésû bot kifejezetten a rakósbottal nagyhalra horgászók számára készült. A viszonylag karcsú, rugalmas bottest a tapadásgátló felület és bot minden részlete ezt az igényt elégíti ki.

A nyéltag jégkék alapszínével kiválóan harmonizálnak a feliratok, ellentmondást nem tûrõen sugározva a T-REX erejét.
Az igen erõs nyéltag a fogó és könyöklõ résznél további, alumínium hálós erõsítést kapott. Ha a botot a láda ülõkéje alatti bottartóba tesszük, akkor sem kell tartani annak összeroppanásától, hiszen az alsó erõsítés ezt is megakadályozza.
A bottest többi része ezüst színû, kivéve az elsõ 3 tagot. Ennek a felület kiképzésnek a célja, a nap hõsugárzásának visszaverése. Ez kettõs célt szolgál, egyrészt a bot nem melegszik fel annyira, mint a fekete színû botok, nem égeti kezünket, másrészt, mivel a bot nem melegszik fel olyan mértékben, így karakterisztikáját is megtartja.

 

                                            A T-REX CARPERIOR 1300 - 508 nyéltagja

 

A bottagok végei gömbölyítettek. Ez a bot összerakását rendkívül megkönnyíti. Nincs szükség további a bot összerakását segítõ kúposító eszközökre.

 

A képen a bottagok végei láthatók, ahol jól látszanak a legömbölyítések. Ezek a gömbölyítések nem csak a bot összerakását könnyítik meg, hanem további szilárdságot is adnak a tagok végeinek, így csökkentik azok összeroppanásának veszélyét. Ennek igen nagy jelentõsége van akkor, ha nagyobb halat fárasztunk és rövidíteni akarunk, viszont a hal egy kicsit ránk feszíti a botot.
Látható továbbá az is, hogy a csatlakozások vowen carbon kopásálló réteget kaptak, így nem szükséges azok külön kezelése.

 

Most pedig a bot, egy igen lényeges, érdekes és egyedül álló elemét mutatom be.

 

Egy átmeneti idom, amely a bothoz rendelhetõ, vagy készletben a bot tartozéka. Azt a célt szolgálja, ha a bottal egy taggal rövidebben akarunk horgászni, akkor kivesszük a nyél elõtti tagot, a 8. tagot. A hetedik tagba beledugjuk az átmeneti idomot, majd ebbe a nyéltagot. Ez a rövidítésnek egy igen érdekes megoldása, viszont nagyot nyerünk vele, hiszen a rövidebb bothossznál is az erõs nyéltagot használjuk. A bot súlyelosztása is kiváló marad.

 

7. tag                                         átmeneti idom                                             nyél tag

Ez a megoldás is a bot erõsségének és megbízhatóságának növelése érdekében lett kifejlesztve.

A bot semmi képpen sem tartozik az olcsó kategóriájú pontyos botok közé, ennél a botnál ez nem volt cél. Viszont aki ezt választja, az a nagyhal fogás minden apró mozzanatát felhõtlenül élvezheti annélkül, hogy minden pillanatban arra kellene gondolnia, hogy "mikor törik el a botom". Ilyen teljesítményû és kialakítású bot a hazai piacon csak a TOP MIX választékában található meg.

A bot paraméterei:

Hossz /mért/ : 12,87 m
Súly /mért/ : 1080 gr
Mini toldó : 0,65 m
Nyélátmérõ : 47 mm
Spicc átmérõ : 3,2 mm
3 tagos top-set hossza: 3,25 m
4 tagos top-set hossza: 4,74 m
5 tagos top-set hossza: 6,34 m
Cup-kit hossza : 3,35 m