Tommy Pickering 6 biztos tippje téli feederezéshez

Angolhonban a tél nem olyan kemény, mint nálunk, ezért még aktuálisak lehetnek Tommy Pickering tanácsai a téli feederezős horgászok számára.

1. A lágy bot előnyei
Téli pontyhorgászatnál mindig a lehető leglágyabb botokat használom, mert ilyenkor a halak nem olyan harciasak, és egy lágyabb bottal a halvesztés esélye lényegesen kisebb. A Competition Pro botok tökéletesen megfelelnek erre a célra. Azért is szeretem ezeket a botokat, mert nagyon sok halra jók, és nem kell attól félnünk, hogy kiszakítjuk a horgot a keszegek szájából.


 


 

2. Csodatevő kukorica
A kukorica mindig is a kedvenc téli csalijaim közé tartozott. Talán az élénk, feltűnő színe miatt sokszor csodákra képes. A Sonubaits F1 kukoricának egészen különleges, édes aromája van, ami az átlag csemegekukoricánál még fogósabbá teszi. Pont ez az extra fogósság kell nekünk egy téli pontyhorgászat során! A fagyasztást is jól bírja, így egy konzerv sokáig fölhasználható!


 

3. Horogválasztás és horogméret
Télen a halak általában nincsenek túl kapós kedvükben, így a megfelelő horog kiválasztása sokat javíthat az esélyeinken. Én egy 16-os vagy 18-as PR27-est ajánlanék. Nekem ez a két horog nagyon bevált idén! Elég vékonyhúsú horgok, de ugyanakkor nagyon erősek, és mindkettő borotvaéles.


 

4. Előke
Egy 30 centis, Reflo Power horogelőke a legideálisabb, 0,11 vagy 0,13 mm vastagságban. Ez a 30 centis előke elég hosszú ahhoz, hogy távol tartsa a csalit a végólomtól, és elég rövid ahhoz, hogy jól érzékeljük a kapásokat. 


 

5. Dobásra kész!
A Preston Innovations új, Match Leads ólmai minden igényemet kielégítik. Három fajtában gyártják, nekem a kocka formájú a kedvencem. Télen legtöbbször a Lindholme tavaknál horgászom, ahol általában egy sziget oldalát dobom meg. Na, az ilyen típusú helyeknél a Match Cube hihetetlenül hasznos. Hála a kocka formának, ez az ólom nem gurul le a sziget oldaláról. Pontosan ott marad, ahol elérte a feneket a bedobáskor. A legfontosabb dolog ilyenkor, hogy SOHA NE MOZGASSUK AZ ETETŐKOSARAT, illetve a végólmot.


 

6. Öltözz fel jól!
Angliában az idő enyhén szólva nem túl derűs. Az orkán erejű szelek és a kegyetlen esőzések sokszor elviselhetetlenné teszik a horgászatot. Akárhányszor horgászni indulok, mindig viszek magammal egy üveg teát. Nem tudom miért, de a legtöbb kapás mindig akkor van, amikor épp önteném ki a teámat. A szél és az eső ellen egy erős ernyőt használok, ez nagyon kell, ha hideg az idő!


 

Ezek lennének hát a tanácsaim minden téli pecásnak. Tudom, hogy az idő kiszámíthatatlan, de ha van kedvetek próbáljátok ki ezeket a tippeket, és garantáltam nem fogtok csalódni! 

prestoninnovations.com