Page 22 - Top Mix 2017

Basic HTML Version

22
213 Crysalis
A selyemhernyó báb felhasználásának, három
elterjedt módja ismert. A legjobb minőségű
sneciző anyagok nélkülözhetetlen adaléka. A
lassan süllyedő, felhős anyag igazi csáberejét
különleges fanyar íze és rendkívül magas fe-
hérjetartalma adja. Nem véletlenül használják
a bojlis specialisták is főként a „könnyű” bojlik
elkészítése során. A legjobb „titkos” pop-up
mixek nélkülözhetetlen kelléke. Legelterjed-
tebben azonban a folyóvízi horgászatok során
használják márnás etetőanyagban adalék-
ként, ugyanakkor az egész crysalis feláztatva
és horgon felkínálva kiváló márnacsali is.
235 Löszös agyag
Világosbarna színű, lösz tar-
talmú agyag, mely a vízben
gyorsan szétoldódik, ezért
alkalmas felhős etetéshez is.
Felhasználása etetőanyaghoz
keverve 5-50%-ban, továbbá
szúnyoglárva vízbe juttatásá-
hoz.
236 Folyóvízi barna agyag
Sötétbarna színű, zsíros, las-
san oldódó, nehéz agyag, fe-
néken és folyóvízben történő
horgászathoz. Felhasználása
etetőanyagokhoz
keverve
5-50%-ban, továbbá szúnyog-
lárva vízbe juttatásához. A két
agyag keverékéből tetszőleges
állagú agyag keverhető.
238 Mosott kavics, 1,6 - 3 mm
Vizzel tisztára mosott, egyenletes szemcsézetű kavics. Felhasználása etetőanyag,
csonti és szemes anyag ragasztásánál súlyozáshoz.
212 PV 1 Collant
Belgiumból impor-
tált magas tápértékű
etetőanyag ragasztó.
Javasolt felhaszná-
lási arány: 5 - 20%.
A magasabb értéket
folyó víznél kell al-
kalmazni. Halfajok:
ponty, dévér, paduc,
márna.
230 Sajtliszt
100 %-ban szárított parmezán sajt őrleménye.
A márnás etetőanyagok adalékanyaga. Ázta-
tott kenyérrel keverve kész márnacsemegét
kapunk. A boilis horgászok is alkalmazzák a
sajtot a meleg nyári időszakban, így érdemes
a pontyos etetőket is megbolondítani egy kis
sajttal. Javasolt felhasználási arány: 5-30%.
208 Tourteau de
mais, őrölt
Előnye, hogy sokkal
gyorsabban felázik,
tehát előbb használ-
ható, mint a darabos
változata.
215 Halliszt
Északi tengeri, ma-
gas minőségű tengeri
halból készült liszt.
Magas tápértéke mi-
att szinte minden pon-
tyos etetőanyaghoz
keverhető, elsősorban
meleg jellegű vizeknél
célszerű használni.
Pastoncino
A TOP MIX Pastoncino egy különleges adalékanyag.
Amely nem más, mint olajos, süllyedő, citrom aromával
kezelt, édes, közepes szemcseméretű „nehéz morzsa”
és négermag keveréke. A hangsúly a rendkívűl intenzív
citromaromán van, amely főként a nyári meleg vizekben
hatékony. A szétbomló etetőanyagban virító apró (piros
vagy sárga) szemcséket a halak megeszik. Az ízletes
falatok sokáig a horgászhelyen tartják őket. Őshazájá-
ban, Olaszországban a kárászos, pontyos keverékek
nélkülözhetetlen összetevője. Hazánkban a jó dévéres
keverékekből sem maradhat ki. A sárga színűt a zava-
ros, a piros színűt a tiszta vizekben célszerű bevetni.
222 Pastoncino piros
223 Pastoncino sága
210 Tourteau de mais Extra
Olaszországban gyártott, extra minőségű, nagy da-
rabos, az eddigieknél magasabb olajtartalmú kuko-
rica pogácsa, melyet feláztatva, esetleg aromával
keverve adagolunk az etetőanyaghoz. Felhasználá-
sa: horgászat előtt legalább fél órával be kell áztatni,
célszerűen egy tasak tartalmat 2 liter vízzel, esetleg
aromát hozzáadni, majd folyamatosan 4-5 kg száraz
etetőanyaghoz keverni. Minden halfajhoz ajánlott, de
különösen kedveli a dévér, ponty és kárász.