III. TOP MIX - PRESTON Feeder Kupa

III. TOP MIX-PRESTON Egyéni Feederbotos Horgászverseny két fordulóban a Kisgyaláni horgásztavon.

 

Verseny időpontja: 2014.08.10. 06:30 - 2013.08.10. 18:00
 
A 40 hektáros tó halállománya biztosítja a jó versenyeredményeket.
Nevezési határidő: 2013.augusztus.06.
Nevezéskor kérjük a versenyző adatainak (név, lakcím, e-mail cím, mobiltelefon szám) megadását.
A nevezési díjat rózsaszín postai utalványon az alábbi címre kérünk megküldeni: PJ TOP MIX kft, 7200 Dombóvár, Ivanich u. 66.
Vagy előzetes bejelentés után a helyszínen személyesen befizetni.
A befizetett nevezési díjakról kérésre, névre szóló készpénzes számlát állítunk ki.
 
A nagy vízfelület nagy kihívást is jelent.
Nevezés:
- e-mail-ben: papp.zoltan@topmix.hu
- telefon: 06-20/238-5251
50 fő nevezését tudjuk elfogadni a versenyre. A nagy érdeklődésre való tekintettel javasoljuk a nevezések kellő időben való elküldését, mert azokat beérkezési sorrendben fogadjuk be. A nevezés elfogadásáról visszaigazolást küldünk.
 
A tó partjai nincsenek kibetonozva,
itt ez még nem "divat", de ennek ellenére 
jó horgászfeltételeket biztosítanak majd.
A verseny szabályai:
- a versenyre csak egyéni nevezést fogadunk el
- horgászni csak egyetlen feeder- vagy pickerbottal szabad. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.
- kizárólag olyan végszereléket szabad használni, amelyen súly (ólomnehezék vagy etetőkosár) található. A súlynélküli gubanc gátló használata tilos! A végszereléken egyetlen horog engedélyezett. A method módszer is engedélyezett.
- az alapozó etetés időtartama alatt etetőbója alkalmazása engedélyezett, amelyet a verseny kezdetét jelző dudaszóig ki kell venni
- tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelzőt, valamint halradart használni
- lengőspicces bot használata nem engedélyezett
- etetni kizárólag kézzel, csúzlival, és etetőkosárral szabad
- etetőkosaras etetés során az ahhoz használt bot kizárólag rezgőspiccel ellátott feederbot lehet. Tilos más típusú botot használni!
- a bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 17 liter lehet. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.) és a horgászföld is!
- az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta) mennyisége maximum 2,5 liter lehet. A szúnyoglárva használata nem engedélyezett.
- tilos bojlit használni! A lebegő, illetve a süllyedő változat használata egyaránt tilos! Bojlit etetőanyagba keverve (felaprítva) sem szabad bevetni.
- a minimális meghorgászandó távolság 10 méter
- az értékelésbe minden kifogott hal beleszámít, amellyel kíméletesen kell bánni és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani. Mérlegelés után minden halat vissza kell engedni, megtartani tilos!
- a várható nagytestű halak miatt nagyméretű merítő használata javasolt! A damilos merítőfej használata halkímélés miatt nem javasolt.
- az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Kifogásukat jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék.
- szektoridegen hal csak akkor számít bele a mérlegelésbe, ha kifogása a szomszédok horgászatát nem zavarta, és a kifogója nem hagyta el szektorát. De minden ilyen esetben a korrekt, sporttársi együttműködés nélkülözhetetlen!
- a halakkal való kíméletes bánásmód kötelező. Óvjuk, védjük a tó törzsállományát!
- a verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb a lefújástól számított 10.-ik percig sikerül szákba terelni.
- a kívülről akasztott hal a végeredménybe beleszámít, de ha valaki szándékosan ilyen fogási módra törekszik, a versenyből kizárásra kerül!
- a versenypálya a versenyzők létszámától függően szektorokra lesz felosztva. A szektor helyezések a fogott hal súlya alapján kerülnek kiszámításra, 1 gramm = 1 pont. A verseny végeredményének megállapítása a két forduló összesített szektor helyezések alapján történik. A szektorhelyezés egyezése esetén a fogott hal súly dönt.
A délelőtti és délutáni fordulóban a versenyzők a helyükön maradnak. A két forduló közt az etetés tilos.
Díjazás: a verseny 1. - 6. helyezettje kerül díjazásra, TOP MIX és PRESTON/Korum tárgyjutalmak formájában, valamint az első három helyezett kupát is kap.
 
Ilyen fogásokra és halakra lehet majd számítani.
 
 
 
A verseny időrendje:
06:30 - 07:00 jelentkezés, regisztráció
07:00 megnyitó sorsolás
07:00 - 08:10 versenyhelyek elfoglalása, felkészülés
08:10 - 08:30 etetés
08:30 - 12.00 verseny I. forduló
12:00 - 12:30 mérlegelés
12:30 - 13:30 helyek elfoglalása, ebéd, felkészülés a második fordulóra
13:30 – 13:45 etetés
13:45 – 17:15 verseny II. forduló
17.15 – 17:45 mérleglés
18:00 eredményhirdetés, díjátadás
Nevezési díj: 10 000 Ft, mely magában foglalja az ebéd és egy üdítő (sör) árát is.
Helyszín leírása:
A 40 hektáros tó a Gölle – Fonó út mellett található (Kaposvár 20 km, Dombóvár 17 km). A tó átlagos vízmélysége 1,5 m. A fenék kemény, helyenként vékony iszapréteggel és csak néhány helyen van kisebb akadó. A horgászhelyek autóval megközelíthetőek.
Fogható halak és jellemző méretek: Kárász (0,3 – 1 kg), ponty (1-3 kg), amur (3-10 kg), dévér (0,3-2 kg), a tóban nagyon kevés törpeharcsa is található.
 
Team TOP MIX