I. TopMix - Preston Method Feeder kupa 2017, Nagybajom

2017. július 15-16-án kerül megrendezésre az I. TOP MIX – PRESTON Method Feeder Kupa. A rendezvénynek a Nagybajom és Vidéke HE, Ötös-Hárs Víztározó Horgásztava ad otthont.

A verseny időpontja: 2017. július 15-16.
Nevezési határidő: 2017.július 12.

 

Edzési lehetőség: érvényes területi engedély birtokában tetszőlegesen. A helyszínen kedvezményes, 1.500,- Ft-os áron, sport napijegyet lehet vásárolni. A versenynapokra és a pénteki edzésnapra a nevezési díj tartalmazza a horgászengedély árát is.

Nevezési díj: 15.000,- forint, melyet a helyszínen kell megfizetni.
A befizetett nevezési díjakról kérésre, névre szóló készpénzes számlát állítunk ki.

Nevezési határidő: 2017.július 12.
A versenypálya befogadóképessége miatt 90 fő nevezését tudjuk elfogadni. Az ezen felüli nevezések számára várólistát állítunk fel.

Aktuális nevezési lista: 
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qoVbmKOPV6lXkUTYWsJNDcldEFkTxZIr-ZNZAw00u9M/edit?usp=sharing​

Határidőn túli nevezéseket nem fogadunk el!

Helyszín: Nagybajom, Nagybajom és Vidéke HE Ötös Hárs Víztározó Horgásztava

Lebonyolítása: egyéni verseny, két fordulóban, az aktuális magyar versenyszabályzat szerint:
http://ovhb.hu/index.php/versenysport/ovhb/versenyszabalyzatok/592-method-feeder-vsz

Etetőanyag és csali limit: A versenyen maximum felhasználható etetőanyag és csali mennyisége 12 l. Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia. Kizárólag csaliként használható élőanyag mennyisége összesen 1/8 liter, 125 ml (csonti, tűzőszúnyog, giliszta, báb). Ezen felül használhatóak természetes eredetű magvak, pelletek, minibojlik. A csalizó pelletek és minibojlik legnagyobb használható mérete 12 mm. 
Szilikon csalik, gumi csaliimitációk használata tilos! 
Egy fordulóban maximum 12 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, pelleteket, aromákat, dipeket (!) és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt. Mind az etetőanyagnak, mind pedig a csaliknak egy 12 literes vödörben el kell férniük!

Értékelés: a két fordulóban elért összesített eredmények alapján

Díjazás: az 1-5 helyezettek, valamint fordulónként a szektor első helyezettek serleg, az 1-10 helyezettek értékes PRESTON és TOP MIX tárgyjutalomban részesülnek.
A tárgyjutalmak a befolyt nevezési díj és a hatályos jogszabályok (SZJA tv.és EHO tv.) alapján megállapított adók és járulékok figyelembevételével kerülnek megállapításra.

A verseny programja:

Július.15 Szombat

07:00 Regisztráció
07:30 Sorsolás
08:30 Rajthelyek elfoglalása
09:00 Etetőanyag és csali limit
09:50 Alapozó etetés 
10:00 Verseny kezdete
15:00 Verseny vége, mérlegelés

Július 16. Vasárnap
07:30 Sorsolás
08:30 Rajthelyek elfoglalása
09:00 Etetőanyag és csali limit
09:50 Alapozó etetés 
10:00 Verseny kezdete
15:00 Verseny vége, mérlegelés 
16:00 Eredményhirdetés

Hangjelzések 
08:30 Első, Rajthelyek elfoglalása
08:55 Második, Limit megkezdése előtt 5 perccel 
09:50 Harmadik, Alapozó etetés megkezdése
10:00 Negyedik, Verseny kezdete
14:55 Ötödik, Verseny vége előtt 5 perccel 
15:00 Hatodik, Verseny vége


Nevezés e-mailben: topmixmethodkupa@topmix.hu
 


  

 

Tájékoztató a versenypályáról


A Nagybajom és Vidéke Horgászegyesület Ötös- Hárs víztározója 2006-ban készült el EU pályázat segítségével a nagybajomi horgászok örömére és szórakozására. Eredetileg 10Ha vízterülettel a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága működési területén a Boronka-Melléki Tájvédelmi körzetben helyezkedik el, tulajdonképpen Természetvédelmi területen a Balaton vízgyűjtő területéhez tartozva. A tározó hossza kb. 900 m, szélessége helyenként meghaladja a 250 métert is, a vízmélység heterogén 1,2-2 méter a parttól 10-15 m-es távolságban, a tározó közepét egy árok szeli át, ahol a vízmélység helyenként eléri a 3 métert is. A keleti oldalon 900m a nyugati oldalon kb. 450 m horgászható partszakasszal, kemény, homokos mederrel rendelkezik. Az elmúlt tíz év kitartó munkája és a rendszeres haltelepítések eredménye egy nagyon gazdag halfauna kialakulását eredményezte. 
Jelen állapotában a tóban jellemzően fogható halfajok: dévérkeszeg, bodorka, vörös szárnyú keszeg, kárász, ponty, többségben nyurga, és tőponty, amur. Jelentős csuka, süllő állománnyal rendelkezünk, de a harcsa is jelen van. 
A versenypályák a tározó keleti és nyugati oldalán egymással szemben lesznek kijelölve. Szektorjelöléssel és számozott verseny helyekkel az edzésnapokra már ki is lesz szalagozva. A nyugati és a keleti oldalon is egy-egy mobil WC kerül kihelyezésre. A bajnokság megnyitója és a sorsolás minden nap, illetve az eredményhirdetés a keleti oldalon levő parkolónál felállított RENDEZŐK sátornál kerül lebonyolításra.

Megközelíthetőség:
Kaposvár felől nyugatra haladva a 61-es főközlekedési út Nagybajom vége tábla után a 146-os kilométert jelző tábla előtt 100 m-re balra kanyarodva, Böhönye felől keletre haladva a 61-es főközlekedési úton a 146-os kilométert jelző tábla után 100 m-re jobbra kanyarodva közelíthető meg. A keleti oldalon makadám útburkolat, a tó mellett pedig a földes út vezet nyugati oldalon is.

Az esetleges balesetekért a rendezőség nem vállal felelősséget.