Hidegvízre hangolva

Október közepén jártunk, már erőteljesen hűltek a vizek, de én bizakodó voltam, hogy a korianderes aromával nem „lőhetek” mellé…

 

Az ősz beköszöntével, Balázzsal számos beszélgetésünk témája volt, hogyan is lehetne eredményesebbé tenni a hidegvízi horgászatokat? Egy valamiben már az elején egyet értettünk, hogy első körben valamilyen hidegvízi, édes aromával kellene próbálkoznom. Sok horgász a lehűlő vizekben a gyümölcsös, legfőképp az epres ízt választaná, ami egy jó kiindulási alap, azonban én kísérletező típus vagyok, ezért egy fűszeres-gyümölcsös aroma mellett döntöttem. A TOP-MIX csapatának és az ott dolgozó kollégáknak köszönhetően már létezik ilyen termék, Hidegvízi aroma néven.
Az első üveg készhez vételét követően, azon kezdtem el gondolkodni melyik tavon is tegyem próbára? Előző cikkeimben már megtudhattátok, hogy a Method módszer az, ami közel áll hozzám, ezért a lakhelyemhez közeli kedvenc tavamra, a Pusztatóra esett a választásom egy rövid horgászat erejéig.
Szokásomhoz híven, még napfelkelte előtt érkeztem meg a partra, Balázzsal, aki a mai napon a képanyagért volt felelős.
 
Hajnalodik…
 
Etetőanyag választásom a TOP-MIX K2 etető pelletjére (4 mm-es méretben) esett, amit TOP-MIX szemes anyag ragasztóval és víz hozzáadásával állítottam össze.
 
Csalogató anyagok és a Hidegvízi aroma
 
Az aroma tesztelésére a következő rendszert állítottam össze: 1,5 kg K2 pelletet kevertem be 1 zacskó szemesanyag ragasztóval és a megfelelő állaghoz szükséges vízzel, ezt ezután 3 egyenlő részre osztottam. Az első harmadot natúr állapotban alapozó etetésnek szántam. A másik két harmad közül az egyiket, az ezen a tavon jól bevált gyümölcsös aromával, míg a másikat a korianderes „bombával” ízesítettem meg.
 
Az aroma fogóssága már az első bedobás után visszaigazolás
nyert egy szép töves formájában
 
Dobás-dobást követve a jól bevált gyümölcsös aroma nem adott halat, azonban a hidegvízi már a harmadiknál tartott.
 
A kis spanyol
 
Ekkor egy merészet gondolva mindkét botom kosarába az korianderes-áfonyás újítással turbózott K2-es pelletet töltöttem és így indítottam útjára őket. A két kapás szinte egy időben érkezett, ezért Balázs segítségét is igénybe kellett vennem a fárasztás során.
 
„Dupla dinamit” – a két testvér szinte egy időben
 
A horgászat összegzéseként egyértelműen kijelenthetem, hogy a TOP MIX Hidegvízi aroma, várakozáson felül teljesített. Segítségével több szép pontyot sikerült időlegesen partra segítenem.
 
A legnagyobb
 
Sikereimen felbuzdulva, Balázs az egyik botomat kölcsönkérve próbált szerencsét. A következő eredménnyel:
 
Első dobásra
 
A hidegvízi adalék több tavon is bizonyította fogósságát, ami a folytatásból kiderül…
 
Írta: Jobszt Krisztián
Képek: Berkics Balázs