Egy verseny tapasztalatai I.

Minden versenybõl, lehet és kell is tapasztalatot levonni, legyen az jó, vagy rossz verseny. Nincs olyan verseny, amit utólag végig gondolva, nem lehetett volna egy kicsit másként csinálni, még akkor is, ha megnyertük azt. Még gyõzelem esetén is vannak olyan apró pici dolgok, amit, ha másként csinálunk, még több hal a jutalmunk. Nem is beszélve egy elrontott versenyrõl.rn

Május 5. MOHOSZ Kupa a csõhídi pályán.

Az idõjárás nem kényeztet. Az évszaknak megfelelõen hol ilyen, hol olyan. Össze-vissza szél fúj, nem úgy fogunk emlékezni erre a napra, hogy szép idõ volt. A Nagy-Duna vízállásából kifolyólag (gravitációs a rendszer, 160-egynéhány centiméteres Budapesti vízállásnál még épphogy ?beesik" a víz.)

A versenypályán áll a víz. Az elõzõ napi tapasztalatok alapján kevés halra lehet számítani. Karika és jász keszeg viszonylag sûrûn volt, ezért én ezeket a halakat vettem célba. Sok csontival készültem, gondolván arra akár a balin is odaállhat.

Felkészülési idõben látható volt, hogy a messze távolban (60 méteren túl) minimálisan, de áramlik a ?folyó". Mint utólag kiderült, az öntözõ csatornákba kellett, és ahogy ott engedték, itt is ?megmozdult" a víz. Ekkor követtem el a legnagyobb hibát, hiszen volt a botzsákban megszerelve több match bot is, de én hittem az elképzelésemben, és nem vettem elõ azokat. Legalább is még nem.

Most ecsetelhetném az elsõ két óra gyötrelmeit, a kitartó csonti lövés értelmetlenségét, amit másfél óra után hagytam abba és a többi hiába való próbálkozást, de nem ez a lényeg.

Summa summárum, negyven perccel a vége elõtt 2 db paptetûm volt. Ekkor hallgatva Cartmen barátomra (aki már egy órája is említette) beljebb kezdtem horgászni, vagyis ?idõt rabolva" a versenybõl elõvettem a botzsákból a match botot, amit már az elején is megtehettem volna.

Valami égi szerencse folytán sikerült a 20 gombócos etetésbõl 12-13-nak 1 nm-en belül landolnia, ami tekintve a bõ 60 méteres távolságot nem mindig sikerül (sõt igen ritkán).

 

 

De most igen, és már a hatodik dobásnál fogtam egy 40 dkg körüli dévért. A végére 6-8 db volt a haltartóban, ami egy szektor hármasra volt elegendõ.

 

Nem voltam elégedetlen, de a tapasztalatot mindenképp levontam. Ha a háttérbõl valaki akiben bízol, szól, hogy ezt, vagy azt érdemes megnézni, azt ki KELL próbálni, fõleg kevés halas esetekben. A másik: ha van kész technika (mert készültem) akkor azt elõ KELL venni. Ha a match bot elõl van talán korábban megyek be, és legalább egyel elõrébb kerülhettem volna.

Így is elégedetten jöttem haza, de tudom, hogy hibáztam. Nem baj, majd legközelebb.