Cikkek

Válasszon kategóriáinkból

Pusztató - a horgászparadicsom

Az idei évben megrendezésre kerülő első Megyei Egyéni Feeder Bajnokságnak köszönhetően leltem rá a lakhelyemtől nem is olyan messze található kis falu gyöngyszemére, erre a 6 hektáros tóra.

III. TOP MIX - PRESTON Feeder Kupa 2

Augusztus 10-én szép napos, meleg, de eléggé frontos időben került megrendezésre a III. TOP MIX - PRESTON Feeder Kupa horgászverseny, az ideális adottságokkal rendelkező 40 ha horgásztavon, Kisgyalánban.
A TOP MIX feederversenyek történetében ez a harmadik ilyen verseny, de a PRESTON csak a tavalyi évtől adta nevét a versenyhez, így a második alkalommal rendeztük közösen.
A verseny helyszíne pedig nem a „megszokott” kocka tó, így aztán fel lett adva a lecke a versenyzőknek is. Meg kellett oldani a halfogást, mely az első fordulóban igazán nem volt egyszerű.

TOP MIX tavasz

Tavasszal egyik kedvenc vizemen készítettünk Gyulai Ferivel remekbe szabott filmet egy jó horgászatról. Fotók nem készültek, "csak" film. Jó szórakozást hozzá!

III. TOP MIX - PRESTON Feeder Kupa

III. TOP MIX-PRESTON Egyéni Feederbotos Horgászverseny két fordulóban a Kisgyaláni horgásztavon.

A vad Maros

Egy régen megígért látogatásnak tudtam eleget tenni, Robi cimborám hívott meg Aradra, egy pihenéssel egybekötött horgászatra a Maros folyóra.

Roller Pulla Bush (görgős gumivezető és feszítő) beépítése

Egy érdekes és ötletes kis szerkezetre hívom fel a rakósbotos horgászok figyelmét és egyben megmutatom ennek a top szetbe való beépítését is.
A Preston elkészítette a Pulla Bung-ot, mellyel fárasztás közben lehet a gumi erősségét szabályozni, melynek eredménye képen vékonyabb gumival is meg lehet fogni, meg lehet szákolni a nagyobb testű halakat úgy, hogy nem kell a top szetre még 1-2-3 tagot pluszban rátenni, vagy a ládáról fölállva fárasztani.

A Tisza-tó közelebbről

Ez a cikk nem főként egy horgászat bemutatásáról fog szólni, hanem szeretnék néhány információval szolgálni a Tisza-tóval kapcsolatban, mivel sokan nincsenek tisztában, ennek a természetes (kis részben mesterséges) víznek a szépségével. Pusztán motiváció szerzés szempontjából igyekszem minél több fontos dolgot elmesélni erről a vízterületről.

TOP MIX Kupa 2014 - versenybeszámoló

A Balatonújlakon megrendezett Top Mix kupáról mesélnék, a Nyugati-övcsatorna legendás halbőségéről, szerencséről, és technikai felkészültségről.

Tavirózsa

Még a márciusi szakkiállításon keresett meg Gál János, hogy építettek egy horgászverseny pályát a Tisza-tavon, ha van kedvem, menjek el, nézzem meg és szívesen venné, ha tanácsaimmal segíteném. Bár ifjú korukban versenyeztek valamennyit, de a több szem, többet lát alapon szívesen fogadná véleményemet. Szerencsés módon éppen a közelemben állt Gyuri barátom is, aki gyerekkorának nagy részét a poroszlói Tisza-tó partján töltötte, így kapva kapott az alkalmon, hogy egy nosztalgikus túrát tegyünk.

Plasztik tavasz

Még csak egy résnyire nyílik az ajtó, de már érzem az illatát. A tavasz illatát! Teraszra kilépve nagyot szippantok az ébredő természet friss illatából. Kertben virágdíszbe öltöztek a fák és ontják magukból a tavasz mámorító illatát. Április. Szeszélyes és kiszámíthatatlan, mint egy nő. Hol simogatóan meleg, hol vacogtatóan hűvös. Április, én így szeretlek!

A CSALITÜSKE védett! 2

Nem szívesen teszek föl ilyen írást, de hát ezt is meg kellett érnünk. Hazai gyártók(is) elkezdték koppintani a csalitüskét. Vesztükre!
Azért, hogy a jövőben megkíméljem pénztárcájukat a fölösleges kiadásoktól és magamat is a fölösleges procedúráktól, az alábbi tájékoztatást, figyelmeztetést teszem közzé:

Áprilisi nyitány a Dunán

Belementünk a tavaszba úgy, hogy gyakorlatilag nem volt tél. A Dunán is kimaradt ez az évszak. A februári süllőzést követően kis kihagyással, már lehetett pergetve harcsát fogni. Aztán utolért bennünket az április a maga 20 fokos felmelegedésével. Márciusban már motoszkált a gondolat, hogy meg kellene próbálni a pontyot szokott helyemen, de a túl hidegnek tartottam még a vizet, ezért halogattam a kezdést. Addig-addig, míg április 6-án csónakba szálltam, és a pontyokban még nem bízva, a harcsás cuccot is bepakoltam.

Dévérezés a Velencei tavon 2

A Velencei tó kiváló horgászhely. Ennek a víznek kiemelkedő jelentőségű szakasza a velencei evezőspályán kialakított versenypálya, melyet Kápolnásnyék közelében találunk meg. Budapestről könnyen megközelíthető, célunk elérésekor a bekötőút elején elhelyezett tábla tájékoztat bennünket arról, hogy éppen lehet-e horgászni a pályán, vagy evezős edzés folyik rajta.

Uszonyosok nyomában

Az idő az egyik legkiszámíthatatlanabb jelenség, gyakran szép időnek mutatkozó táj többször lehet az első adódó problémánk ,csalóka !
A mai horgászatom igen különös tapasztalatok beszerzését jelentette számomra, mivel pusztán a véletlennek köszönhetem, hogy sikerült betennem egy feeder botot a három felszerelt match mellé. Az előző mondatból következtethetően igen, match bottal készültem szinte kizárólag, de nézzük mit sikerült megoldanom a rögtönzés erejével.

Tavasz a TOP MIX-nél

Most tegyük félre egy kicsit a halakat ….!
Amikor megvettem azt a területet, ahol most is dolgozunk, a felújítás mellett elültettem több mint 160 gyümölcsfát. Azt mondják, aki fát ültet, hosszú távra tervez.
Most, 11 évvel azután, így néz ki a telephelyünk.