Cikkek

Válasszon kategóriáinkból

Hidegvízre hangolva

Október közepén jártunk, már erőteljesen hűltek a vizek, de én bizakodó voltam, hogy a korianderes aromával nem „lőhetek” mellé…

Tovaúszó gondolatok 2. rész

A hétköznapokból jól megszokott csörgés töri darabokra álomképemet. Mit csörgés? Ricsaj! Erőt merítve csukott szemmel tapogatva keresem az elkövetőt. Megvagy, ez az! Nyomkodok mindent, csak hallgass már el! Végre újra csend borítja be szobámat. Ágyszomszédom apró nyögésekkel tudatja, hülye vagyok, hogy ilyen korán kelek. Nem is magyarázkodom. Meleg csókot lehelek homlokára és elindulok a konyha felé. A forró kávé és annak kellemes illata úgy indít be, akár a motort az első benzinfröccs.

Spiccbotos kalandozás – Decemberi Hajnal

A minap, pakolás közben kezembe akadt egy könyv. Horgász Kalendárium 1992. Lapjait jócskán megbarnította már az idő. Hiába, huszonkét év nagy idő! Belelapoztam, és úgy döntöttem, hogy este, ha mindennel végeztem beleolvasgatok. A lapokat forgatva, rengeteg megfakult gyerekkori emlék elevenedett fel hirtelen. Van a könyvben egy fejezet, ami a kis folyóvizek horgászatáról szól. Ifjú titánokként rengeteget jártunk a közeli Gaja patakra, mert akkoriban még nagyon jó víznek számított, de hol van az már… Minimális cuccal kergettük a halakat, és nem is eredménytelenül. Eszembe jutottak a poros földutakon való biciklizések, szöcskefogás a térdig érő fűben, amivel majd a domolykókat kergettük. A nyári viharok, amik elől hol az erdőbe, hol a nádasba, hol pedig a magunk építette kis fedezékekbe húzódtunk be. Hol voltak akkoriban még a bojlik, pelletek és a különböző mega-giga szuper csalik?! Nem kellett más, csak egy bot, némi etetőanyag, csali és már lent is voltunk a víz mellett. Jól éreztük magunkat és ez volt a lényeg! Elmerülve az emlékekben, el is határoztam, hogy a következő „merényletet” az egyszerűség jegyében, spiccbottal fogom végrehajtani.

Pokol Tüze Method Mix – még a halak száját is csípi

A harmadik teszt napra a PRO SERIES Pokol Tüze Method Mix etetőjét vittem magammal. A helyen, távolságon és módszeren nem változtattam. Az időjárás változott annyit, hogy erős és hideg északi szél fújt. Ezért aztán megmozdulni sem nagyon volt kedvem, nemhogy fényképezni.

Hidegvízi Method Mix - Télies körülményekhez

A mai horgászathoz a Hidegvízi Method Mix etetőt vittem magammal. A helyszín és módszer és minden ugyan az volt, mint az előző horgászatnál. A víz még tovább hűlt, így aztán kíváncsian vártam milyen halak állnak az etetésre és veszik fel a csalit.

Tovaúszó gondolatok 1. rész

2013. december 25. Karácsony első napja, hajnal. Épeszű ember még a tegnapi lakomát próbálja kiheverni, én mégis a pályaudvar aszfaltját koptatom. Nem sietek, van még fél órám indulásig. A szerelvényen gazdagon találok ülőhelyet, a bőség zavarában szenvedek. Egy négyes fakkra esik a választásom, itt kényelmesen el tudok helyezkedni. Elfogyasztom szendvicsemet, amit édesanyám gondos odafigyeléssel készített nekem, majd jóllakottan ízlelgetem a reggel első sugarait. 7:30-kor pontosan indulunk, lassan döcögve kanyarodunk ki a sínrengetegből. A táj percek alatt változik holdbélivé, csupán a kisebb falvak törik meg az egyszínűséget. A szántóföldek felett a hajnali köd nehezen oszlik, de a nap vörösen izzó korongjának ő sem tud ellenállni. Beszántott búza- és kukoricatáblák között suhan a gyorsvonat. Egy élesebb jobbos kanyarban arcomat az ablaknak döntve figyelem a mellettünk haladó sínpárt. Elbambulok, és olyan érzésem támad, mintha visszafelé mennénk. A sínpár lassacskán összefolyik előttem, majd eggyé olvad…

Fekete Bársony - a halak elé terítve

A 2014 évünk sem telt el munka és fejlesztés nélkül. A munka magától értetődő, a már meglévő termékpaletta gyártása beleértve a korábban kifejlesztett termékeket is.
A fejlesztések! Nos, itt már kétfele osztanám a dolgot: úgy, mint termékfejlesztés és mint kapacitás fejlesztés, korszerűsítés. Az utóbbiról röviden annyit, hogy kicseréltük a teljes gyártósorunkat, továbbá egyik raktárunkat termelőüzemmé alakítottuk és beruháztunk egy pellet gyártó gépsorra is. Az új termékek minősége már tükrözi azt, ami a szándékunk volt.

Szerelék készítés tippek – Újdonságok testközelből 2.rész

Hiába megyünk be a legmenőbb horgászboltba, vesszük meg a trendi felszerelést és aprócikket, ha mikor hazamegyünk nem tudjuk elkészíteni a kinézett végszereléket. Márpedig enélkül minden csak műanyag „kütyük” sora, ami hasznavehetetlen tömeget képez csupán a szerelékes táskánkban arra várva, hogy valaki avatottan hadra foghassa.

Dávid Szabolcs és Papp Zoltán előadása

Dávid Szabolcs és Papp Zoltán feeder szerelékekről, a HorgászShow-n tartott előadásának felvétele látható a csatolt videón.

Pontyozás a Dunán bolognaival

A HorgászShow-n elhangzott két előadás közül most Papp József, Pontyozás a Dunán bolognaival című prezentációját mutatjuk be a videón.

Tartós kapcsolat - Újdonságok testközelből 1.rész

Előbb vagy utóbb mindenki eléri azt, amikor a szülei szerint „benő a feje lágya”. Ilyenkor érik meg valaki arra, hogy egy tartós kapcsolata legyen. A Korum mérnökei szerencsére nem tették ilyen magasra a mércét, hisz az általuk megálmodott Dura-Bead család már szinte bárkinek elérhető.

Pontyos órák

Egyik este kiderült, hogy másnap 10 órától egész nap szabad leszek. Mi mással űzhetném el az unalmamat, mint egy jó kis pecával. Ilyen dolgok, mint takarítás stb. másnap is megvárnak.

Horgásztippek - A versenykeszegezésről feederbottal

A feederbajnokság állomásai erősen keszeges pályáknak mondhatóak, a keszeghorgászat feederbottal szerintem több odafigyelést, komolyabb gondolkodást és aprólékosabb munkát igényel, mint a method horgászat, akár felszerelés akár a csalogatóanyag összeállításáról legyen szó. Sok kérdés érkezik hozzám eszközökről, szerelékekről, „titkokról”, így az alábbiakban megosztom veletek, az általam használt termékek és eszközök egy részét, melyek használtak, karcosak, koszosak, hiszen napi használatban vannak, viszont mind-mind sokat próbált remek eszköz.

Hosszú előke, avagy a verseny horgászat alapjai

Eddigi horgászataim során a method módszer volt az, amit a leggyakrabban alkalmaztam. Azonban a jövőbeni céljaim között szerepel az országos bajnokságon való részvétel. Mivel ezeken a versenyeken a nemzetközi feeder szabályzatnak megfelelő végszerelék használata kötelező, ezért a mostani horgászataim lényege az, hogy minél jobban megismerjem a finomszerelékes technika eme ágát.

Talpam alatt suhan a ….

A redőny alatt beszűrődő fény hamar felnyitja a szemeimet, pedig nem terveztem a korai kelést. Így jár az ember gyereke, ha nem engedi le teljesen… Ránézek az órámra és azzal a lendülettel teszem is vissza a polcra. Korán van még! Az ágy is mintha csak azt mondaná, ráérsz még, ne siess, és már húz vissza. Takaróm, mint valami kígyó, egyre jobban körém fonódik és nem ereszt. Egy darabig küzdök ellene, de végül csatát nyer a szövetkígyó, így lustálkodom még egy keveset. Kis idő múlva aztán újra harcba indulok a szövetszörny ellen és magam alá gyűröm a fogva tartómat.