alma Top Mix

Cikkek

Válasszon kategóriáinkból

Hidegvízi Method Mix - Télies körülményekhez

A mai horgászathoz a Hidegvízi Method Mix etetőt vittem magammal. A helyszín és módszer és minden ugyan az volt, mint az előző horgászatnál. A víz még tovább hűlt, így aztán kíváncsian vártam milyen halak állnak az etetésre és veszik fel a csalit.

Tovaúszó gondolatok 1. rész

2013. december 25. Karácsony első napja, hajnal. Épeszű ember még a tegnapi lakomát próbálja kiheverni, én mégis a pályaudvar aszfaltját koptatom. Nem sietek, van még fél órám indulásig. A szerelvényen gazdagon találok ülőhelyet, a bőség zavarában szenvedek. Egy négyes fakkra esik a választásom, itt kényelmesen el tudok helyezkedni. Elfogyasztom szendvicsemet, amit édesanyám gondos odafigyeléssel készített nekem, majd jóllakottan ízlelgetem a reggel első sugarait. 7:30-kor pontosan indulunk, lassan döcögve kanyarodunk ki a sínrengetegből. A táj percek alatt változik holdbélivé, csupán a kisebb falvak törik meg az egyszínűséget. A szántóföldek felett a hajnali köd nehezen oszlik, de a nap vörösen izzó korongjának ő sem tud ellenállni. Beszántott búza- és kukoricatáblák között suhan a gyorsvonat. Egy élesebb jobbos kanyarban arcomat az ablaknak döntve figyelem a mellettünk haladó sínpárt. Elbambulok, és olyan érzésem támad, mintha visszafelé mennénk. A sínpár lassacskán összefolyik előttem, majd eggyé olvad…

Fekete Bársony - a halak elé terítve

A 2014 évünk sem telt el munka és fejlesztés nélkül. A munka magától értetődő, a már meglévő termékpaletta gyártása beleértve a korábban kifejlesztett termékeket is.
A fejlesztések! Nos, itt már kétfele osztanám a dolgot: úgy, mint termékfejlesztés és mint kapacitás fejlesztés, korszerűsítés. Az utóbbiról röviden annyit, hogy kicseréltük a teljes gyártósorunkat, továbbá egyik raktárunkat termelőüzemmé alakítottuk és beruháztunk egy pellet gyártó gépsorra is. Az új termékek minősége már tükrözi azt, ami a szándékunk volt.

Szerelék készítés tippek – Újdonságok testközelből 2.rész

Hiába megyünk be a legmenőbb horgászboltba, vesszük meg a trendi felszerelést és aprócikket, ha mikor hazamegyünk nem tudjuk elkészíteni a kinézett végszereléket. Márpedig enélkül minden csak műanyag „kütyük” sora, ami hasznavehetetlen tömeget képez csupán a szerelékes táskánkban arra várva, hogy valaki avatottan hadra foghassa.

Dávid Szabolcs és Papp Zoltán előadása

Dávid Szabolcs és Papp Zoltán feeder szerelékekről, a HorgászShow-n tartott előadásának felvétele látható a csatolt videón.

Pontyozás a Dunán bolognaival

A HorgászShow-n elhangzott két előadás közül most Papp József, Pontyozás a Dunán bolognaival című prezentációját mutatjuk be a videón.

Tartós kapcsolat - Újdonságok testközelből 1.rész

Előbb vagy utóbb mindenki eléri azt, amikor a szülei szerint „benő a feje lágya”. Ilyenkor érik meg valaki arra, hogy egy tartós kapcsolata legyen. A Korum mérnökei szerencsére nem tették ilyen magasra a mércét, hisz az általuk megálmodott Dura-Bead család már szinte bárkinek elérhető.

Pontyos órák

Egyik este kiderült, hogy másnap 10 órától egész nap szabad leszek. Mi mással űzhetném el az unalmamat, mint egy jó kis pecával. Ilyen dolgok, mint takarítás stb. másnap is megvárnak.

Horgásztippek - A versenykeszegezésről feederbottal

A feederbajnokság állomásai erősen keszeges pályáknak mondhatóak, a keszeghorgászat feederbottal szerintem több odafigyelést, komolyabb gondolkodást és aprólékosabb munkát igényel, mint a method horgászat, akár felszerelés akár a csalogatóanyag összeállításáról legyen szó. Sok kérdés érkezik hozzám eszközökről, szerelékekről, „titkokról”, így az alábbiakban megosztom veletek, az általam használt termékek és eszközök egy részét, melyek használtak, karcosak, koszosak, hiszen napi használatban vannak, viszont mind-mind sokat próbált remek eszköz.

Hosszú előke, avagy a verseny horgászat alapjai

Eddigi horgászataim során a method módszer volt az, amit a leggyakrabban alkalmaztam. Azonban a jövőbeni céljaim között szerepel az országos bajnokságon való részvétel. Mivel ezeken a versenyeken a nemzetközi feeder szabályzatnak megfelelő végszerelék használata kötelező, ezért a mostani horgászataim lényege az, hogy minél jobban megismerjem a finomszerelékes technika eme ágát.

Talpam alatt suhan a ….

A redőny alatt beszűrődő fény hamar felnyitja a szemeimet, pedig nem terveztem a korai kelést. Így jár az ember gyereke, ha nem engedi le teljesen… Ránézek az órámra és azzal a lendülettel teszem is vissza a polcra. Korán van még! Az ágy is mintha csak azt mondaná, ráérsz még, ne siess, és már húz vissza. Takaróm, mint valami kígyó, egyre jobban körém fonódik és nem ereszt. Egy darabig küzdök ellene, de végül csatát nyer a szövetkígyó, így lustálkodom még egy keveset. Kis idő múlva aztán újra harcba indulok a szövetszörny ellen és magam alá gyűröm a fogva tartómat.

Abaliget TOP MIX módra

A mostani horgászatunk alkalmával ismét egy methodos kalandra csábítunk el benneteket kedves olvasók, a Baranya megyei Abaligeti horgásztóra. Ezen a vízen a közelmúltban a TOP MIX atyja Papp József és fia Zoltán is szerencsét próbált.

Panel program

Emlékeztek még a 80-as 90-es évek hazai tele-regényére? Egy lakótelepi panelház lakóinak életét mutatta be hétről hétre. Megvan? Emlékeztek? Jó, mert ennek az írásnak semmi köze nem lesz hozzá. Maximum annyiban, hogy panelházak árnyékában horgásztam.

Pusztató - a horgászparadicsom

Az idei évben megrendezésre kerülő első Megyei Egyéni Feeder Bajnokságnak köszönhetően leltem rá a lakhelyemtől nem is olyan messze található kis falu gyöngyszemére, erre a 6 hektáros tóra.

III. TOP MIX - PRESTON Feeder Kupa 2

Augusztus 10-én szép napos, meleg, de eléggé frontos időben került megrendezésre a III. TOP MIX - PRESTON Feeder Kupa horgászverseny, az ideális adottságokkal rendelkező 40 ha horgásztavon, Kisgyalánban.
A TOP MIX feederversenyek történetében ez a harmadik ilyen verseny, de a PRESTON csak a tavalyi évtől adta nevét a versenyhez, így a második alkalommal rendeztük közösen.
A verseny helyszíne pedig nem a „megszokott” kocka tó, így aztán fel lett adva a lecke a versenyzőknek is. Meg kellett oldani a halfogást, mely az első fordulóban igazán nem volt egyszerű.