Cikkek

Válasszon kategóriáinkból

TOP MIX Kupa 2007, Dunafalva

Az idei évben is megrendezésre került a folyóvízi TOP MIX Kupa, a Duna folyó dunafalvai szakaszán. A versenyrõl a beszámoló azért késlekedett eddig, mert Döme Gábor vállalta ennek az elkészítését de egyéb irányú teendõi ezt csak most tették lehetõvé. A késést azonban bõven kárpótolja a színvonalas beszámoló, a sok hasznos ismeretanyag átadása, és a "verhetetlen" etetõanyag recept felfedése.rnLássuk.........rnrnA természetes vadvizek varázsa és lehengerlõ szépsége sokakat rabul ejt. Ilyen helyen ? versenykörülmények közepette ? megmérettetni magát az embernek igazi kihívás! Mind többen engednek a csábításnak, és a világért sem hagynának ki egy dunai horgászatot. Így volt ez az idei TOP MIX Kupán is. Papp József (a TOP MIX cégvezetõje) évek óta végzett versenyszervezõ és természetes vizeket népszerûsítõ munkáját ebben az évben a Magyar Horgász is elismerte. A nagy múltú magazin, a verseny egyik névadójává és médiapartnerévé vált, jelezve ezzel is, hogy elismeri a verseny jelentõségét és rangját.

Õszi márnázás feederrel

A horgászok talán egyik legígéretesebb idõszaka az õszi hónapok. Ilyenkor a halak lényegesen jobban táplálkoznak, felkészítve ezzel szervezetüket a téli idõszakra. Talán a folyóvízi horgászok azok, akik a leginkább várják ezt az idõszakot, mert Magyarország egyik legsportosabb halát, a márnát ilyenkor lehet a legkönnyebb horogra csalni. Dunakanyari lakos révén én is így tettem, és lelátogattam kedvenc vizemre, a Dunára.

Nyárvégi pontyozás rakóssal

Már javában a nyár végén jártunk. Sajnos, ahogy elkezdõdik számomra az iskola már csak hétvégenként, tudok hódolni a szenvedélyemnek. Nagy halat akartam fogni. Felhívtam keresztapámat, mit szólna egy pontyozáshoz. Egybõl igen mondott. Nem volt más hátra csak keresni egy jó helyet, ahol bõven van ponty. Választásom a Szõdön található Ordas-tavakra eset.

CARP MASTERS HUNGARY

Sok rakósbotos pontyozó horgász csodálattal nézi a tévében az angol pontyozó versenyekrõl szóló tudósításokat és látva a nagy fogásokat és a rendkívül magas díjazásokat minden vágya, hogy részt vegyen egy ilyen versenyen. Azonban nagyon sokan nem tudják, hogy nálunk, Magyarországon is rendeznek ilyen versenyeket, amelyeken bárki elindulhat, aki meg akarja magát mérettetni ezen a téren. Tulajdonképpen kellõ gyakorlattal és megfelelõ felszereléssel akár egy jó helyezés is elérhetõvé válik.

Horgásztunk egyet a Lóga-tón

A minap megcsörrent a telefonom, András barátom invitált egy horgászatra. A szokásos problémával küzdöttünk. Hova is menjünk pecázni? Hosszú tanakodás után a Lóga-tó mellett döntöttünk, amit nem bántunk meg?

Kedvenc horgászvizeim II. Duna , dunai amurok

Dunai amurok. Sokaknak szinte elképzelhetetlen, hogy egyáltalában vannak ebben a csodaszép folyamban ilyen nevû halak. Ezekkel a halakkal kapcsolatban csaknem mindenkinek a tavakba telepített növényevõk jutnak eszébe. Pedig itt is lehet találni belõlük szép számmal és meglehetõsen kiadós méretben. Megjegyzem, hogy több ízben is jártam õshazájukban, ahol bizony a folyókban voltak õshonosak és onnét kerültek át a tógazdaságokba, tisztítani a növényektõl a tavakat, majd onnét kerültek át a mi tavainkba is és onnét a természetes vizeinkbe, köztük folyóinkba is. Véleményem szerint, de ez csak saját véleményem, folyóinkban, szaporodnak is, legalább is azokban az években, amikor az idõjárás ezt számukra lehetõvé teszi.

TOP MIX - MAHOR Kupa 2007, Dunafalva

Az idei évben is megrendezésre kerül az ország egyedüli, számottevõ, igazi folyóvízi horgászversenye. A versenyhez az idei évtõl a Magyar Horgász is nevét adta, jelezve ezzel is, hogy elismeri a verseny jelentõségét és rangját.rnrn

T-REX CARPERIOR 13.00 m-es rakósbot

Már régóta a jövõ évi termékpaletta kialakításán dolgozok. Ennek keretében bõvülni fog a rakósbot választék is. Az ezévi, INVENTOR modellek meghagyása mellett, helyet kap a választékban a T-REX botcsaládhoz tartozó CARPERIOR névre hallgató igen erõs és megbízható, talán az XTASY TM modellekhez hasonló erõsségû és megbízhatóságú, rakósbot is.

Washingtoni ponty

A hét végén Washingtonban jártam. Szép város, rengeteg látnivalóval, de engem most elsõsorban csak a horgászat érdekelt. Rengeteg különféle horgászhely található a kornyéken. Folyók, tavak, csatornák, tenger, itt minden horgász megtalálja a neki megfelelõ helyet. Ami engemet illet, én a Potomac folyó egyik holtágát választottam a horgászatom színhelyéül.

Amerikai Csapatbajnokság, TOP MIX-el

Tavasszal megkeresés érkezett Amerikából, egy ott élõ magyar horgásztól, hogy élnek ott néhányan, egy baráti társaság, akik versenyhorgásznak és indulnak az Amerikai Csapatbajnokságon. Ehhez kérnének segítséget etetõanyag formájában. Elmondása alapján elkészítettük számukra, az általunk jónak ítélt etetõanyagot, melyet postán elküldtünk számukra. A versenyrõl a beszámolót Ágh Attila, a csapat magyar tagja készítette.

A svéd válogatott az Európa Bajnokságon

A Svéd csapat hét tagjából három egyenesen Boszniából, a Klubcsapatok Világbajnokságáról érkezett az Olaszországi Modenához 50 km-re, az ?Isten háta mögé? eldugott csatornán rendezett Európa Bajnokságra. Másnap csatlakozott a csapathoz Fochetti úr, a Top Mix olasz, helyi mindent tudó kapcsolata, aki segített a felkészülésben. A csapat többi tagja vasárnap érkezett repülõvel, így hétfõn már a teljes csapat vett részt a tréningen.

Júniusi pontyok a Dunából

Az idei év, a megbolondult idõjárásával a halak ?menetrendjét? is felborította. Még soha sem fogtam áprilisban kuttyogatva harcsát a Dunán, az idén többször is sikerült. A pontyszezon is mindig augusztus közepén kezdõdött. Júniusban még csak elvétve sem lehetett pontyról hallani. Gondoltam, ha már a harcsa megbolondult, talán a ponty is feladta elveit és hajlandó meglátogatni egyik kedvenc helyemet, ahol esetleg engedi magát horogra csalni is.

Teszthorgászat 1.

Sok idõt fordítunk termékeink fejlesztésére, hogy azokkal a horgászok a lehetõ legtöbb halat fogják, így azokat teljes megelégedéssel használják , beleértve a terméket minõségét, megjelenését, csomagolását stb.

A svéd válogatott TOP MIX-ben

A TOP MIX és a Svéd Horgászszövetség között létrejött megállapodás értelmében az elkövetkezendõ három évben a TOP MIX fogja szponzorálni a svéd nemzeti válogatottat az Európa Bajnokságokon és a Világbajnokságokon.

TOP MIX mintabolt Pakson

Sok éve már, hogy elõször kinyitotta ajtaját a vásárlók elõtt a Papp Horgászbolt Pakson. Az akkori széles választékával is sok újdonságot nyújtott vásárlóinak. Évek során folyamatosan fejlõdött, nõtt, míg ez év áprilisában új, kúltúrált, nagy üzlethelyiségbe költözött, ahol vásárlói kényelmesen válogathatnak a termékek között a tágas, légkondícionált helyiségben.