alma Top Mix

Cikkek

Válasszon kategóriáinkból

Nyárvégi pontyozás rakóssal

Már javában a nyár végén jártunk. Sajnos, ahogy elkezdõdik számomra az iskola már csak hétvégenként, tudok hódolni a szenvedélyemnek. Nagy halat akartam fogni. Felhívtam keresztapámat, mit szólna egy pontyozáshoz. Egybõl igen mondott. Nem volt más hátra csak keresni egy jó helyet, ahol bõven van ponty. Választásom a Szõdön található Ordas-tavakra eset.

CARP MASTERS HUNGARY

Sok rakósbotos pontyozó horgász csodálattal nézi a tévében az angol pontyozó versenyekrõl szóló tudósításokat és látva a nagy fogásokat és a rendkívül magas díjazásokat minden vágya, hogy részt vegyen egy ilyen versenyen. Azonban nagyon sokan nem tudják, hogy nálunk, Magyarországon is rendeznek ilyen versenyeket, amelyeken bárki elindulhat, aki meg akarja magát mérettetni ezen a téren. Tulajdonképpen kellõ gyakorlattal és megfelelõ felszereléssel akár egy jó helyezés is elérhetõvé válik.

Horgásztunk egyet a Lóga-tón

A minap megcsörrent a telefonom, András barátom invitált egy horgászatra. A szokásos problémával küzdöttünk. Hova is menjünk pecázni? Hosszú tanakodás után a Lóga-tó mellett döntöttünk, amit nem bántunk meg?

Kedvenc horgászvizeim II. Duna , dunai amurok

Dunai amurok. Sokaknak szinte elképzelhetetlen, hogy egyáltalában vannak ebben a csodaszép folyamban ilyen nevû halak. Ezekkel a halakkal kapcsolatban csaknem mindenkinek a tavakba telepített növényevõk jutnak eszébe. Pedig itt is lehet találni belõlük szép számmal és meglehetõsen kiadós méretben. Megjegyzem, hogy több ízben is jártam õshazájukban, ahol bizony a folyókban voltak õshonosak és onnét kerültek át a tógazdaságokba, tisztítani a növényektõl a tavakat, majd onnét kerültek át a mi tavainkba is és onnét a természetes vizeinkbe, köztük folyóinkba is. Véleményem szerint, de ez csak saját véleményem, folyóinkban, szaporodnak is, legalább is azokban az években, amikor az idõjárás ezt számukra lehetõvé teszi.

TOP MIX - MAHOR Kupa 2007, Dunafalva

Az idei évben is megrendezésre kerül az ország egyedüli, számottevõ, igazi folyóvízi horgászversenye. A versenyhez az idei évtõl a Magyar Horgász is nevét adta, jelezve ezzel is, hogy elismeri a verseny jelentõségét és rangját.rnrn

T-REX CARPERIOR 13.00 m-es rakósbot

Már régóta a jövõ évi termékpaletta kialakításán dolgozok. Ennek keretében bõvülni fog a rakósbot választék is. Az ezévi, INVENTOR modellek meghagyása mellett, helyet kap a választékban a T-REX botcsaládhoz tartozó CARPERIOR névre hallgató igen erõs és megbízható, talán az XTASY TM modellekhez hasonló erõsségû és megbízhatóságú, rakósbot is.

Washingtoni ponty

A hét végén Washingtonban jártam. Szép város, rengeteg látnivalóval, de engem most elsõsorban csak a horgászat érdekelt. Rengeteg különféle horgászhely található a kornyéken. Folyók, tavak, csatornák, tenger, itt minden horgász megtalálja a neki megfelelõ helyet. Ami engemet illet, én a Potomac folyó egyik holtágát választottam a horgászatom színhelyéül.

Amerikai Csapatbajnokság, TOP MIX-el

Tavasszal megkeresés érkezett Amerikából, egy ott élõ magyar horgásztól, hogy élnek ott néhányan, egy baráti társaság, akik versenyhorgásznak és indulnak az Amerikai Csapatbajnokságon. Ehhez kérnének segítséget etetõanyag formájában. Elmondása alapján elkészítettük számukra, az általunk jónak ítélt etetõanyagot, melyet postán elküldtünk számukra. A versenyrõl a beszámolót Ágh Attila, a csapat magyar tagja készítette.

A svéd válogatott az Európa Bajnokságon

A Svéd csapat hét tagjából három egyenesen Boszniából, a Klubcsapatok Világbajnokságáról érkezett az Olaszországi Modenához 50 km-re, az ?Isten háta mögé? eldugott csatornán rendezett Európa Bajnokságra. Másnap csatlakozott a csapathoz Fochetti úr, a Top Mix olasz, helyi mindent tudó kapcsolata, aki segített a felkészülésben. A csapat többi tagja vasárnap érkezett repülõvel, így hétfõn már a teljes csapat vett részt a tréningen.

Júniusi pontyok a Dunából

Az idei év, a megbolondult idõjárásával a halak ?menetrendjét? is felborította. Még soha sem fogtam áprilisban kuttyogatva harcsát a Dunán, az idén többször is sikerült. A pontyszezon is mindig augusztus közepén kezdõdött. Júniusban még csak elvétve sem lehetett pontyról hallani. Gondoltam, ha már a harcsa megbolondult, talán a ponty is feladta elveit és hajlandó meglátogatni egyik kedvenc helyemet, ahol esetleg engedi magát horogra csalni is.

Teszthorgászat 1.

Sok idõt fordítunk termékeink fejlesztésére, hogy azokkal a horgászok a lehetõ legtöbb halat fogják, így azokat teljes megelégedéssel használják , beleértve a terméket minõségét, megjelenését, csomagolását stb.

A svéd válogatott TOP MIX-ben

A TOP MIX és a Svéd Horgászszövetség között létrejött megállapodás értelmében az elkövetkezendõ három évben a TOP MIX fogja szponzorálni a svéd nemzeti válogatottat az Európa Bajnokságokon és a Világbajnokságokon.

TOP MIX mintabolt Pakson

Sok éve már, hogy elõször kinyitotta ajtaját a vásárlók elõtt a Papp Horgászbolt Pakson. Az akkori széles választékával is sok újdonságot nyújtott vásárlóinak. Évek során folyamatosan fejlõdött, nõtt, míg ez év áprilisában új, kúltúrált, nagy üzlethelyiségbe költözött, ahol vásárlói kényelmesen válogathatnak a termékek között a tágas, légkondícionált helyiségben.

Kedvenc horgászvizeim 1.

Sok kedvenc vizem van itthon is és külföldön is, ahol nemcsak maga a horgászat és halfogás jelent örömöt, hanem maga a környezet, a víz szépsége, az emberek közvetlensége is. Ilyen víz a Dráva folyó horvát szakaszának az a része, ahol a folyót kiengedik utolsó tározójából és egy több kilométeres csatornán keresztül vezetik vissza a régi mederbe. A határhoz igen közel van, nekem talán néhány kilométerrel több, mintha a Dunára mennék. Itthon, a horgászok, néhány kivételtõl eltekintve, nem is sejtik, hogy milyen ?horgász paradicsom? található közvetlen mellettünk. Ezt a vízterületet szeretném most a teljesség igénye nélkül bemutatni, figyelemmel arra, hogy én csak a csatornán szoktam horgászni, rakós, vagy spicc bottal.rnrn

TOP MIX Kupa 2007, Balatonújlak

Az idei évben immár 6. alkalommal került megrendezésre a TOP MIX Kupa horgászverseny. A verseny helyszíne ebben az évben is a Nyugati - Övcsatorna (Balatonmáriai-árok) Balatonújlak melletti szakasza volt. A szép környezetben lévõ, halban gazdag csatorna egyenletes feltételeket, meglehetõsen sok halat és jó, kényelmes körülményeket biztosított a versenyzõk részére.