Cikkek

Válasszon kategóriáinkból

Új termékek 1. - Balls

Ismét eltelt egy év. A tavalyi év elejétõl már folyamatosan a 2008 évi termékpaletta kialakításán dolgoztunk. Mûhelyünkben megjelenésre váró új termékek hada várja a horgászokat. Honlapunkon folyamatosan jelentetem meg ezeket, a termékek leírásával és felhasználási javaslataival együtt.

Kenyai horgászatok 2.

A korábbi években többször megfordultam Kenyában, ahova elõször a véletlen vitt, aztán már az a leírhatatlan vágy, ami Kenya varázsából ered. Korábbi kedvenc olvasmányaim, Kittenberger, Széchenyi vadászatainak helyszíneit látni és átérezni azt a hangulatot, ami ott éri az utazót, ha nem csak a tengerpart homokján heverészik, vagy a szálloda medencéjében dagonyázik. Mindezt persze némi horgászattal fûszerezve???.

Régi idõk pecája,

A magam részérõl szívesen lapozgatom a régi horgász irodalmat. Sokszor tanulságos, sokszor érdekes és néha tanulni is lehet belõle. Lehet sóvárogni a régi, halban bõvelkedõ természetes vizek után.rnEbben a sorozatban régi idõk horgász irodalmából kiragadott írásokkal szeretném bemutatni a 40-50 évvel ezelõtti horgászkultúrát, horgászmódszereket és eszközöket, illetve megismertetni, vagy felidézni az akkori szemléletet. Az akkor már horgászóknak kedves múltfelidézés, az azóta botot ragadóknak érdekes és esetenként tanulságos olvasmányok.rn

Régi idõk pecája, "Taposott kukorica"

A magam részérõl szívesen lapozgatom a régi horgász irodalmat. Sokszor tanulságos, sokszor érdekes és néha tanulni is lehet belõle. Lehet sóvárogni a régi, halban bõvelkedõ természetes vizek után.rnEbben a sorozatban régi idõk horgász irodalmából kiragadott írásokkal szeretném bemutatni a 40-50 évvel ezelõtti horgászkultúrát, horgászmódszereket és eszközöket, illetve megismertetni, vagy felidézni az akkori szemléletet. Az akkor már horgászóknak kedves múltfelidézés, az azóta botot ragadóknak érdekes és esetenként tanulságos olvasmányok.rnrn

FUJITSU orsók

Megérkeztek a FUJITSU QUARTZ orsók és már kaphatók a webáruházban és napokon belül elérhetõk lesznek a boltjainkban is.

Télen a TOP MIX csapattal (érdekességek, tapasztalatok)

Télen mikor szinte minden horgász lerakja a felszerelését (kivéve a rablóhalasok), azt gondolhatjuk így tesznek a versenyhorgászok is, pedig tévedünk. Õk azok, akik megszállottan ûzik eme hobbit. Legyen fagyos szél vagy rekkenõ hõség, õk mindig a vízparton vannak. Így van ezzel a TOP MIX csapata is. December havában ellátogattam a péteri horgásztavon megrendezett többfordulós versenyre, ahol érdekes és hasznos dolgokat láttam és tapasztaltam?

TOP MIX Waggler Floats

Floats with balsa body and sarcanda stem equipped with a fine insert for bream fishing. The loading is adjustable with round weights of 0.22 g. The perfectly straight sarcanda stem makes these wagglers ideal for accurate distance fishing.

Kenyai horgászatok 1.

A korábbi években többször megfordultam Kenyában, ahova elõször a véletlen vitt, aztán már az a leírhatatlan vágy, ami Kenya varázsából ered. Korábbi kedvenc olvasmányaim, Kittenberger, Széchenyi vadászatainak helyszíneit látni és átérezni azt a hangulatot, ami ott éri az utazót, ha nem csak a tengerpart homokján heverészik, vagy a szálloda medencéjében dagonyázik. Mindezt persze némi horgászattal fûszerezve???.

FUJITSU orsók a TOP MIX palettáján

Sokat kerestem, kutattam, hogy megfelelõ, a saját igényeimnek is megfelelõ, csúcsminõségû orsót tehessek fel a TOP MIX palettájára a lassan kifutó ASTERX orsók helyett. Manapság nagyon nehéz ilyet találni két okból is. Egyik, hogy a valamire való minõségû orsók már mind gazdára találtak, azokat már forgalmazza valaki. A másik pedig az, hogy a minõségi léc magasra van állítva, hiszen a piacon az igazi minõséget a SHIMANO és DAIWA magasabb kategóriás orsói jelentik, melyekkel versenyképest, a mai gagyival elárasztott piacon nehéz találni.rnHosszas keresés után akadtam rá a más területen már jó névvel bíró FUJITSU cég csúcsminõségû horgász termékeire, orsóira, zsinórjaira, botjaira. A cég termékei kizárólag Japánban készülnek.rnA termékeinek forgalmazási jogának megszerzésével, folyamatosan egészítem ki a TOP MIX palettáját ezekkel a termékekkel. A jövõ évtõl elõször az orsókat akarom bevezetni a hazai piacon. A cég azonban nem hajlandó más néven terméket készíteni, ezért az orsók is a cég nevével, FUJITSU QUARTZ néven kerülnek forgalomba.rn

TOP MIX waggler úszók

Precízen kidolgozott balsafa testû, sarkanda nád szárú waggler úszók, dévér antennával. Az úszók méretpontosak, súlyozásuk 0,22 gr pontossággal lamellákkal állítható. Teljesen egyenesek, így nagy dobástávolság és dobáspontosság érhetõ el velük.

2008 évi újdonságok, T-REX Carp Match SQ

A TOP MIX 2008 évi újdonságainak egyike ez a remekbe szabott pontyos match bot, mely a T-REX Carp Match bot továbbfejlesztett változata.

Koncérok, dévérek, paducok

Van egy igen kedvelt horgászhelyem a Dunán, ahol rendkívül gazdag a halállomány. Itt nem tudnak a halászni, nem járnak a hajók, mert a fenéken több méteres természetes szikla zátonyok vannak, melybe fennakadnak a hálók, kecék és zátonyra futnak a hajók, még nagy víznél is. Olyan, mint egy vízi rezervátum, ahol védve vannak a halak. Természetesen jól is érzik magukat a sok zátony és akadó között, mely a védettség mellett gazdag táplálékforrás is, hiszen a sok kagyló és rák mellett még az úszó táplálék szemcséket is jól megtartja. Itt a sziklák közötti ?folyosókban? aztán vígan élik életüket, ha kedvük van akkor a gyors vizben úszkálnak, de választhatják a sziklák mögötti langókat is pihenésre. A mintegy egy kilométer hosszú és a Duna két-harmad szélességét elfoglaló zátonycsoport csak igen kis víznél bukkan elõ teljes terjedelmében, azonban alacsony víznél néhány magasabb csúcs már elõjön, de a többinek is látszik a helye a vízfelszíni jelekbõl.

Kedvenc horgászvizeim III. Duna , dunai balinok

Az õsz nagyon sok elfoglaltságot hozott. Januári fogadalmam, hogy ?na ebben az évben többet leszek vízen, mint szárazon? , most sem jött be. Elrepült a szeptember, majd az október fele is, mire csónakomat vízre tudtam ismét ereszteni. Már 11 óra is elmúlt, úgy hogy eredeti tervemet, hogy megnézem a pontyokat, süllõket és balinokat, felül kellett vizsgálnom. Az idõ borongós volt, a vízállás alacsony, balinos zátonyomon 2 méter körüli lehetett a víz, meg a levegõben is ?balinszag? terjengett, tehát maradt a balinozás.

Amerikából jöttünk II.

Utazásunk egyik nem titkolt célja az volt, hogy az USA Országos Nyílt Egyéni Bajnokságán (2007 U.S. Open Matchfishing Championships) a lehetõ legjobb eredményt érjük el. Ennek érdekében mindent úgy szerveztünk, hogy a két versenynap elõtt 5 napot edzhessünk a pályán. Ez nem pusztán szórakozás! Ez igen komoly fizikai és szellemi igénybevétellel járó, szisztematikusan felépített, tudatosan végigcsinált edzésterv, amely során számos kérdésre kerestük a választ. Hogy ez milyen jól sikerült, azt ékesen bizonyítják az elért eredmények!

Amerikából jöttünk I.

US Open Matchfishing Championship, USA, Elkhart, IndianarnrnAz USA édesvízi horgászkultúrájáról, a helyi sajátosságokról, az ott zajló versenyekrõl a magyar horgászoknak vajmi kevés fogalma van. No de miért is érdekelné honfitársainkat, hogy mit csinálnak a gazdag és pazarló amerikaiak hazájukban, amíg érintetté nem válik a dologban? Így voltuk ezzel mi is mindaddig, amíg meg nem kaptuk az Amerikai Versenyhorgász Szövetség (A.M.EA.) hivatalos meghívóját, amellyel jogot nyertünk az USA Országos Nyílt Egyéni Bajnokságán (2007 U.S. Open Matchfishing Championships) való részvételre. Újabb óriási lehetõség elõtt álltunk, amelyet szerettünk volna sikerrel kihasználni, ezért a lehetõ legkomolyabban álltunk neki a szervezõ és elõkészítõ munkálatoknak. Akik most velünk tartanak, azok egy nem hétköznapi utazás és kaland részesei lehetnek! Garantálom, hogy megéri!!!