Cikkek

Válasszon kategóriáinkból

TOP MIX - HALDORADO Kupa 2008, Dunafalva, idõpont változás

Az idén is megrendezésre kerül az ország egyetlen számottevõ, igazi folyóvízi versenye, melynek rangját tovább emeli, hogy a HALDORÁDÓ is nevét adta a versenyhez. A színvonalas esemény helyszíne a Duna dunafalvai szakasza, ahol már sok éve rendezzük versenyünket, és ahol több mint 25 éve az Olaszy Gábor emlékversenyt is megrendezik. A kitûnõ adottságú dunai kövezés megfelelõ vízállás esetén sok és termetes halat ad. Várhatóan ebben az évben is sok szép dévért, jászkeszeget terelünk majd szákba.

Világítópatron tartó waggler úszókhoz

Ahogy mondani szokták: ?Az ördög a részletekben bújik meg?. Ez a kis világító patron tartó is ilyen. Meglehet lenni nélküle, de ha van, akkor nagyon sokat segít. Most, a nyár közepén tettük piacra ezt a kis eszközt azoknak, akik szeretnek éjszaka is horgászni, illetve azoknak, akik a nyári nagy melegben az éjszaka hûvösét választják hobbijuk gyakorlásához.

Folyóvízi halak nyomában 1. - paducozás rakóssal

A folyóvizeken megfigyelhetõ jelenség, hogy egyes halfajok eltûnnek egy-két évre, majd váratlanul ismét nagy számban fordulnak elõ az adott szakaszon. Így voltam én a paduccal is. 3-4 évvel ezelõtt boldog boldogtalan fogta ezt a gyönyörû halat, de az utóbbi 2 évben eltûnt és csak elvétve lehetett elcsípni néhány példányt. Az idén meguntam a várakozást és keresõ útra indultam, hogy felleljem a tartózkodási helyüket. 15 kilométeres szakaszt kerékpároztam végig többször, ezzel kifigyelve merre is mozognak a halak, hol is lenne érdemes próbálkozni. Fáradozásom eredményt hozott, ugyanis sikerült fellelnek õkelmét egy igen elhagyatott helyen.

Tíz kilón felüli pontyok rakós bottal!

Szinte minden horgászati módszere nyitott vagyok, érdeklõdéssel vegyes tanulási vággyal szemlélem a különbözõ stílusok képviselõinek horgászati bemutatóit, beszámolóit. Rengeteg ötletet, módszert átvettem már a finomszerelékes horgászoktól, s alkalmazzam is ezeket sikeresen a horgászataim során. Viszont egyvalami sohasem hagyott nyugodni! Hol a határ, mekkora pontyot lehet még sikeresen kifárasztani egy rakós bottal? A közhiedelem szerint, egy tíz kilón felüli ponty elleni küzdelem biztos kudarcra van ítélve. Persze ezzel többen nem értenek egyet, különösen Papp József emelte fel a hangját a megállapítás hallatán. Ez nem igaz! Ez egy téveszme! Rakós bottal is lehet fogni akár 10 kilón felüli pontyot! A ?bizonyítási eljárásra? a rakós bot nem mindennapos próbájára nem sokáig kellett várni, Józsi felvette az ?elédobott? kesztyût, és ?hadba? indult a kapitális méretû pontyok ellen. Mindezt tette rakós bottal!

Keszegezés, pontyozás egy bottal? - Igen, TM Asterx Match Medium (teszt)

Sok kérdést kapunk itt a honlapon és több fórumon, hogy segítsünk egy olyan univerzális match botot ajánlani, amellyel a keszegezés és pontyozás egyaránt megoldható. Ebben az írásban az Asterx Medium matchbotot mutatjuk be, amely a fenti követelményeknek tökéletesen megfelel.

T-Rex Extreme Carp 9,60/11,20 Test

For most anglers the fishing with take apart poles is a synonym of competition fishing, because if you go to watch a competition or if you see photos taken on a competition you can see a lot of long poles on the bank. But the well-informed anglers know that there are long poles specially designed for big fish angling, and it is a great pleasure to fight against a specimen: and old carp or a smart grass carp. They also know that on running waters nothing can be compared to the long poles when you want to catch silvers. It is the most precise method to control and present the bait.

ISIS - CARPERIOR bemutató

Ez az írás nem is annyira tesztnek, mint inkább bot bemutatónak készült, annak ellenére, hogy természetesen vízpart és a hal sem hiányozhat belõle. Az indok: ismét két újabb rakós bottal bõvítettük a választékot, amely botokkal a nagyhalazóknak, a folyóvízi és ponty horgászatot kedvelõknek akarunk megfelelõ, megbízható és hosszú távú alkatrész ellátással biztosított botokat kézbeadni. Ez a két bot az ISIS Carp Champion és a T-Rex Carperior.

T-Rex Extreme Carp tesz

A rakós botos horgászatról a legtöbb horgásznak a versenyhorgászat jut eszébe, hiszen ha elmegy egy versenyre, vagy versenyekrõl készült képeket nézeget, szinte mást sem lát, mint hosszú, vízfölé nyúló botok erdejét. Azonban a tájékozottabbak tudják, hogy ezeknek a botoknak vannak nagyhalas változatai is és nagy élményt nyújt egy ilyen bottal megfogni egy-egy pontyot, esetleg ponty matuzsálemet, vagy túljárni az amur eszén. Azt is tudják, hogy folyóvízen a finomszerelékes horgászatnál a rakóst semmi sem pótolhatja, semmilyen módszerrel sem lehet a csalit olyan pontosan vezetni, felkínálni, mint a rakós bottal.

A North American Carpangler Magazinban megjelent írás eredeti változata és magyar fordítása.

Az etetõanyagainkkal az amerikai bajnokságokon elért jó eredményeknek és tavaly, az Amerikai Egyéni Bajnokságon aratott gyõzelmemnek köszönhetõen megjelentek a TOP MIX termékek az amerikai és a kanadai piacon is. rnA könnyûszerelékes horgászat egyre népszerûbb lesz a tengeren túlon is. Ennek népszerûsítése érdekében a North American Carpangler Magazin biztosított 4 oldal terjedelmet cikkek megjelentetésére. A cikkeket Ágh Attila amerikában élõ barátommal együtt készítjük. rnÍme az elsõ írás, amely a rakósbotos horgászatot mutatja be az amerikai horgászoknak. rnrn.

Erõ és rugalmasság, kettõ az egyben /T-Rex Carp Feeder teszt/

A finomszerelékes horgászat kategóriájába nem csak az úszós horgászmódszer tartozik, hanem természetesen a fenekezés egy-két formája is. Hogy ne menjünk messzire, például a rezgõspicces fenekezés. Meglévõ picker botom mellé szerettem volna egy igazi nagytestvért választani, mivel ez a módszer nagy szélben és távoli, de érzékenységet kívánó horgászatok alkalmával szinte verhetetlen.

STRADIVARI Allround 608 teszt

Egy botról hû tesztet írni mindössze egy horgászat elteltével nem egyszerû. Egy bottal össze kell hangolódni, kiismerni erejét, rezzenéseit, mert a halak ellen csak benne bízhatunk. Bár régóta nem örültem annyira egy új rakósnak, mint a Stradivari 608-nak, mégsem mertem az elsõ horgászatok után megírni, vajon mire is képes.

TOP MIX-MAHOR Kupa 2008, Balatonújlak, verseny beszámoló

Május 10-én immáron 7. alkalommal került megrendezésre a Top Mix Kupa nyílt egyéni nevezésû horgászverseny, melyhez az idei évtõl a MAHOR is nevét adta. Verseny helyszínéül a Nyugati-övcsatorna szolgált, ahol a pálya adottságainak köszönhetõen, mindenki közel azonos feltételek között próbálhatta horogra kerítni a halakat. A megmérettetésen 73 horgász szállt ringbe, hogy tudása legjavát nyújtva elhódítsa a gyõztesnek járó serleget.

Ma harcsaszaga van a víznek

Az ember fölött repülnek az évek és bizony el kell gondolkodni azon, hogy egyszer az aktív versenyzést is fel kell adni. Amikor már verseny közben, fõleg apróhalas versenyen, azon jár az eszem, hogy ennyi idõ alatt, mennyi nagyhalat foghatnék, akkor már régen rossz. Hol vannak azok az idõk, amikor a Velencei tavon közel 900 snecivel nyertem versenyt! Ma már nem tudok megfogni 200 db apróhalat rakóssal, ma már lassan szemüveg kell a szúnyog feltûzéséhez is.

Hasznos holmik avagy Aprócikkek nagy segítsége a vízparton

Félreértés ne essék, a fenti címnek semmi köze Stephen King félelmetes mûvéhez. Sõt, a Top Mix hasznos kiegészítõi nem, hogy nem félelmetesek, inkább nélkülözhetetlenek, és nagyban megkönnyítik a horgászok életét a vízparton. Négy apró holmit és gyakorlati hasznukat szeretném bemutatni a következõ sorokban. rn

Áprilisi jászok a Dunából

A folyók és állóvizek vízhõmérséklete már javában 10 oC felett jár. Ekkor jön el, azaz idõszak, amikor már majdnem minden hal jó eséllyel horogra csalható. Az áprilisi napsugár jótékony hatása engem is rabul ejtett és lelátogattam kedvenc vizemre a Dunára, hogy egy talán rég elfelejtett, vagy kevésbé használatos csalival horogra kerítsem a szebbnél szebb jászokat.