Új termékek 1. - Balls

Ismét eltelt egy év. A tavalyi év elejétõl már folyamatosan a 2008 évi termékpaletta kialakításán dolgoztunk. Mûhelyünkben megjelenésre váró új termékek hada várja a horgászokat. Honlapunkon folyamatosan jelentetem meg ezeket, a termékek leírásával és felhasználási javaslataival együtt.

Mindenek elõtt két abszolút újdonsággal kezdem.

Munkámhoz tartozik figyelni a horgászati irányzatokat és az ehhez tartozó termékeket, vagy ?jó lenne, ha lenne ilyen" felvetéseket. 

Ha megfigyeljük a pontyhorgászatot, egyre azt látjuk, hogy a szinte elérhetetlen messzeségre, 80-100 m, vagy az fölötti távolságok meghorgászása a cél. Ez egyaránt vonatkozik a bojlis és feeder botos horgászatokra is. Manapság már nem feeder bot az, amellyel nem lehet 100 fölött dobni. Viszont ilyen távolságra az etetõanyagot sem egyszerû bejuttatni. A pontos etetéshez a megfelelõ csúzlin, vagy parittyán kívül olyan etetõanyag is kell, amely gombóc formájában kibírja ezt az igénybevételt, továbbá a gombócoknak meglehetõsen egyformáknak is kell lenniük. Ehhez újabb szerkezetekre van szükség és rengeteg idõre, amíg elkészítjük azokat.

Ennek a dolognak a megoldása felkeltette érdeklõdésemet, hiszen én is találkozok ezzel a problémával, amikor match bottal horgászok nagy távolságra.

Ezért elkészítettük az etetõanyag gombócolt változatát. Készítettünk egy igazi pontyos keveréket, amely 80%-ban fõtt magvakból ill. kukoricából és azt ezeket megkötõ növényi lisztekbõl állnak. Ezeket összekevertük, majd egy hõkezelési eljárással összefõztük. Ezáltal egy magas tápértékû, a pontyok által kedvelt, természetes, tartósítószert nem tartalmazó etetõanyagot készítettünk. Ebbõl 40 mm-es gombócok készültek, melyeket különleges vákuum csomagolásban hozunk forgalomba. Minõségét sérülésmentes csomagolásban több évig is képes megõrizni.

 

          

         Az etetõgombócok különbözõ összetételben, különbözõ alapanyagokból készülnek.

 

A képen jól látszanak az összetevõk, a különféle magvak.

 

A 40 mm-es etetõgombócok az alábbi összetételben kerülnek forgalomba.

Kukorica - Halliszt
      Kukorica - Juharmag
         Kukorica - Kendermag
Kukorica - Scopex
               Kukorica - Tigrismogyoró
 

 

A gombócokat akár 100 m távolságra is belõhetjük. A vízben lassan oldódik. Minden természetes tápértékét és zamatanyagát megtartja, sõt a fõzés által ezt még jobban ki is adja. Oldódása közben a kötõanyagként használt lisztek a gombócok körül felhõt képeznek, fokozva a csalogató hatást. A természetes táplálékhoz nem kell halainkat napokon, heteken keresztül szoktatni, hiszen semmi olyat nem teszünk eléjük, amit ne ismerhetnének.

A gombócokat kiválóan alkalmazhatjuk folyóvízi horgászatnál is.

 

Természetesen készültek ezekhez az etetõgombócokhoz horogcsalik is. Ezek a 22 mm átmérõjû golyók szintén csak természetes anyagokból, magok õrleményeibõl készültek.

 

 Itt is a fõzés adja az íz és zamatanyagot. A csomagolás ezeknél is vákumos, minõségüket sértetlen csomagolásban, annak ellenére, hogy tartósító szert nem tartalmaznak, hosszú ideig megõrzik. Felhasználásuk hasonlóan a bojlihoz. Azonban ezek igen lassan oldódnak is és oldódás közben a lehulló, vagy felhõt képezõ szemcsék igen csalogató hatásúak. A horogállóság 4-7 óra.

A horogra készített 22 mm-es golyók szintén többféle összetételben készülnek.

A horogcsalikból az alábbiak kerülnek forgalomba:

Kender
   Juharnag
            Tigrismogyoró
                   Kukorica - Halliszt
                   Kukorica - Kender
                   Kukorica - Scopex

 

Papp József